torsdag 15 april 2010

Hundmöte

Min mamma lovade att komma emot mig och L till flygplatsen i Helsingfors när vi anländer. Bäst av all så lovade hon att ta Freddy med sig. Alltså har jag kunnat använda min arbetstid här i Indien till att planera hur mitt möte med min hundson skall gå till.

När vi kommer till bilen skall min lillasyster vänta där på oss med Freddy i koppel. När jag är en bit ifrån skall jag gå ner på huk och kalla på honom "lilla Freddysisen älsklingskakikorven kom till mamsen" och sen skall han springa in i min famn. Sen lyfter jag upp honom och han skall pussa mej och jag säger "jååå pussa mamsen duktig vovve". Sen skall ingen annan få röra honom.
Soundtracket är MGMTs Kids. Sen när det blir mer herkkä hetki övergår det till R.Kellys I believe I can fly. I filmen i mitt huvud alltså.

edit; int R.Kelly. Utan eternal love me the bangles. Sen när vi åker i bilen o han sitter i min famn så kommer de en såndärn montage-kohta när vi har roligt och tittar ut genom fönstret etc och det ackompanjeras av by the rivers of Babylon.

L för två sekunder sen
"hoppas dom har Domino's där.." (i goa..)

GOA BABY!

Idag gick jag till jobbet. Jag var 5 timmar försenad, för det var skönt att sova. Men det är inte poängen.
Jag satt och surfade och kom på att jag skulle kolla vad det kostade att flyga till Goa. Sen chattade jag med L på gmail chatten och sa att han skulle säga till sin chef att han sticker till Goa för ett par dar. Ok sa han. Så vi kom hem och bokade biljetter. Jag hade tänkt åka någongång nästa vecka. L ville åka NU! Så 4:30 på morgonen går planet. Uh lala. Snabba tag. Äntligen skall jag bli mera lik en köttbulle, genom att anta rätt färg och inte enbart formen. Formen har vi redan. Det har all domino's pizza och cadbury choklad tagit hand om.

Han börjar bli lite indier, han där L. Han skriker åt tiggarbarnen och knuffar undar dem med riktig finess. Ser ut att ha gjort det hela sitt liv. Han rör på huvudet som en kobraorm, precis som indier gör när dom nickar. Han ryter åt rickshawchaufförerna och straffar dom genom att ge dom mindre betalt ifall dom försöker luras.
Min indiske man L.

GOAGOAGOA!

lite hehe.


hehe.

better be a couple.

Vet ni vad!? Har i Indien betalar man alltid entrance fees till barer och discon per couple. Sa man koper liksom alltid dubbelbiljett. Darfor lonar det sig att vara minst tva nar man gar ut. Men vet ni vad? Pojkar maste ga med en tjej for att fa betala couple fee. Om det ar tva killar maste bada betala dubbelt, for dom raknas inte som ett couple. Men tva tjejer raknas som ett couple. Detta ar inte nagot man gor for att make a statement about gay men being together eller nagot sant. Det ar for att annars skulle klubbarna fyllas till bradden med pojkar och Flickor/pojkar ration skulle vara totalt upp at helvete och inga kvinnor skulle vaga sej ut pa bar for dar skulle det vara oversvammat med man som skulle attackera forsta basta kvinna som visade sig.

hoho. vad kul!

onsdag 14 april 2010

we are handsome



Det finns manga orsaker till varfor jag skulle kunna tanka mig att salja mig sjalv, men simdrakter fran we are handsome ar en JAVLIGT bra orsak om man fragar mig.
Det skriker Malin om dom. Eller hur? ELler hur? Erkann? eller hur? Just de.

måndag 12 april 2010

malaria

ahhh. Magi! Jag kulle just gnalla lite for mig sjalv (sa ingen hor) om var mitt eftermiddags chai tagit vagen. Och vips kom det! Slurp!

Nar jag sitter har pa jobbet sa blir jag myggbiten hela tiden. Och jag fick just veta att han jag jobbar med (en av dom). Ar sjuk. For han blev biten av en mygga. Och fick malaria. Jaiks.

misslyckade namutanten

Hej vet ni vad.
Jag har nu atit upp all karkki sjalv sa jag har inga kvar att ge till tiggarbarnen. Vilken fin metafor for vastvarlden overlag.

chai-time.

AHHH! Nu kom chaien. Slurp slurp nami.

suddig sondag.

Igar var vi hemma hos Ls chef, superdupermegastjarnanOscarvinnaren Resul, pa lunch. Och sa doka vi forstas. Jag tror vi har daligt rykte som finnar. Vi at shitgood mat och han bjod pa breezer. Efter breezer. Efter BReeeezer. Sedan tog dom slut och da blev det screwdriver efter screwdriver...efter screwdriver. Som tur vann vi. Han slockna i soffan. Jag och L daremot var knappt salongsberusade. HAAAHAA. Men kul var det. Och veri najs hem hade han. Sota barn. Tog lite bilder. Suddiga bilder.

Lunchen tog bara 6 timmar, hehe, sen akte vi till en mall och laskuhumalassa sa gick vi och at varldens ackligaste mat pa en acklig restaurang som sa att dom serve thai food men den dagen tydligen BARA serve acklig vegeteraian indisk mat som smaka krak. Och det var vad jag gjorde efter att jag atit det. Kraktes. Sen blev allt lite battre nar jag fick choklad i massor och smorgasar med te och tva avsnitt av sopranos season 1.

South Bombay

Oh javlar. Sodra Mumbai ar bara TOO GOOD som dom sku saga har i Indien. Det ar Sa Javla Fint. Man tror att man har kommit till Rom eller nagot men sen ar allt lite konstigare och indiskare men alla hus i kolonialstil och med skruttiga fasader och alla stora pampiga byggnader och hangande trad och fiilisen. Jessjessjess DAR sku ja kunna bo! Inte i svettiga fororten Oshiwara dar jag nu bor!


Mumbai ar faktiskt en av dom vackraste stader jag besokt.

Det var Sa kul, en grej som hande. Jag och L var vid Gateway of India, nar en liten tjockis med glasogon tog tag i Lucas och sa sir, can I have a photo with you. L ba oooh...okejj o sa tog tjockisens morsa bild och han skutta lyckligt ivag. Konstigt tyckte vi. Vi gick vidare, beundrade gatewayen lite och plotsligt kommer det fram en till typ som vill ha bild med L. Okej. Sen kommer det en till, han vill ha oss bada med pa bild. Och efter det kommer hans kompis, och sen hans kompis...och sen nagon annan. Vi baa ooh,..okej, tacktack nu mast vi ga. Sa gar vi vidare, sa kommer det en sandarn som tar betalt av turister for att ta fotografier och printar ut dom medan man vantar och rycker oss i armen och sager att "handar vill ta bild med er" okej sager vi, ochsa borjar det igen..manniskor kommer, satter armen runt oss, vi ler, nya typer kommer hela tiden, flickor tar bild med L, pojkar tar bild med mig och fotografen make the best business of sitt life och ar overlycklig. Till slut star det ett gang pa sakert 50 manniskor runt omkring oss och tittar och vantar pa sin tur. Sen e ja ba L...ska vi borja ga vidar nu..
Sen fick det racka. Men kul att va superstar for a day. VI va liksom dom dar indiska turisternas storsta turistattraktion. Battre an gateway of india, heehehe. Sa nu har en massa indier bilder pa mig o sig sjalva hemma i bokhyllan. Kanske.

Forstas glomde vi sjalva kameran hemma sa vi maste aka tillbaka till south nagongang. Vi var och gick pa ett galet stalle, det ar ett militaromrade, ett eget lite samhalle dar alla som har nagot med indiska armen bor. Sa dar gick alla armywives och militargubbar hemma pa permission. Fint var det.

Forhoppningsvis kommer vi att aka tillbaka och ta bilder. Jaha. Nu e jag pa jobbet. Har ar ingen annan. Hmm. Har jag manne missat nagot?

fredag 9 april 2010

handar Andre W.

Att lasa Andre Wickstroms blogg ar som att vara javligt skitnodig och sen ga pa vessan utan att det kommer nagot. Liksom inte your average forstoppning utan mer storande. Man sitter dar och vantar och vantar pa the relief och det kommer aldrig. Da och da tror man att de ska handa nat och far sina hopes up men sa ar det bara lite gaser.

djurlivet samt bajs

Idag pa vagen till jobbet lag en dod ratta med sitt huvud krossat pa vagen. Och det var ingen liten ratta. Den var lika stor som Freddy nar jag fick hem honom. Med svansen inraknad var den langre. Jag ryser fortfarande av ackel nar jag tanker pa det.

Pa vag till jobbet var ocksa en stoooor javla hog med ripulibajs. Just dar man skulle ga. Jag menar STOR javla pol. Och det var inte vattnigt outan en ganska tjock sorja. Gulbrun. STOR. Och antagligen fran en manniska. Det bor ett par familjer dar pa vagen, nara mitt jobb. Det ar sakert travligt me d lite privacy nar man har ripuli sa dom viker in ti mitt jobb och bajsar dar i lugn och ro. Sa att man har en trevlig liten overraskning pa morgonen. Jag tror att jag skall ga dit och fraga vem som har ripuli och erbjuda dom lite Imodium. Jag vet inte, men jag tycker att det ar lite fraschare nar bajset ar fast, liksom lattare att undvika, man behover inte vara radd for att det skall rinna ut mellan stenarna sa att man trampar i det utan att man marker det o sen nar man kommer in ba "oj, har jag trampat i senap eller".

Nar jag skall satta pa min laptop hemma kryper det ut miniminisma silverfiskar ur den. Dom tycker om att bo dar. Antagligen att ata pa alla sma kretskort och sladdar och grejer som finns dar inne.
uhhuuhuhuuj.

torsdag 8 april 2010

Fridas faglar

Okej, sa jag har ju ren pratat om Fridas tatuering. Har e den (stal bilden fran hennes blogg. O hej sen hitta ja den har inredningsbilden pa natet, och kom pa att dom dar ankorna (eller va de nu e) i tra borde Frida ocksa ha hemma. FOr att matcha sin tatuering. ELler hu? Meant to be. Helt klart.

Julles dag idag



Varst vad det var fodelsedagar denna manad. Idag ar det Julles tur. Grattis Julle!
Om du var har skulle vi kunna ha ett fodelsedagsparty vid poolen och dansa bollywooddans och halka pa all fagelskit som finns dar. Men det far bli nagon annan gang.



onsdag 7 april 2010

Indieeeen.

vi har en liten tradition att piffa upp tråkiga vardagar med här i hindustan, jag och L. Vi beställer pizza från Domino's och tittar på American Dad. Om man inte tittar ut genom fönstret kan man låtsas att man är i New York. Sen hör man böneropen utanför, nätet kraschar och pizzan smakar masala-krydda. Och man blir påmind om var man egentligen är. Jess.

Mette fyller ar!

Varldens coolaste lilla tvaaring fyller ar idag och jag onskar att ja sku kunna vara dar och gratulera (och i arlighetens namn avnjuta de bakverk hennes mor antagligen tillrett dagen till ara...)
Men har kommer ett litet kort!
Pusismack dit ti Abo!



tisdag 6 april 2010

ch-ch-ch-changesss.

Efter en liten...hmm...semester.. ar jag tillbaka pa jobbet. Vad kiva. Under min franvaro hade dom hunnit valja logo til mega projektet, samt designa broschyr och webbsida. Ehheee. Missa lite daran ojsan da.
Och fatta hur javla konfys jag blev idag nar jag skulle ga pa jobb o tittade in genom glasdorren och det sag ut som HelVEteT brakat lost. Visade sig att vi hade flyttat. Till vingen mittemot. The D wing. Ingen hade sagt ti mej bara, hehe. Sa kan det ga har i Indien, det ar snabba tag.

Sen forsokte jag just introducera begreppet pikkulauntai har pa jobbet, men dom tyckte att jag var korkad. Nejnejnej varfor skulle man dricka mitt i veckan (varfor inte liksom). Nar jag hotade med att ta med vodka flaskan tittade dom bara pa mej med ett sarat uttryck i ansiktet och gor det dom aldrig annars gor, satt tysta och arbetade.

har forresten varit och titta pa clash of the titans i 3D har, i ett stalle som heter red lounge. Det ar inte sa porrigt som det later (och ser ut), men ah sa wunderbar. Sa borde bio vara alltid. Fett breda mjuka fatoljer som man kan ligga ooch SOVA I! For dom har motorstyrt ryggstod och fotstod sa man liksom LIGGER vertikalt och tittar pa film, och man har ett eget bord att stalla all sin dricka och sniks och snaks pa och det ar sa Javla lyxigt! sen kommer dom med filt och kudde om man ber och man kan bestalla mat och sa kommer dom med det ocksa. Finnkino get inspired!
Jaha. Idag fick jag en arbetsuppgift forresten, att designa ett fodelsedagskort at en jobbkompis. Inte en riktig uppgift alltsa. For jag ar inte en riktig anstalld. Och jag jobbar inte pa riktigt. Sa jag far latsas-uppgifter. Uah.

Igar skypade jag med mams och Ellu och Freddy samt Ls mams och tva broder. SA KUL! Dom har bott i Rom i tre manader sa nar vi kommer hem har vi inte sett dom pa ett halvar. Krejzi.
Alla tycker att Freddy ar sa busig och oforskamd och jag vill bara aka hem och fa pli pa honom. Ni som ser honom mer an jag., ar han en odraglig liten byracka? Vad har jag att se fram emot nar jag kommer hem? Ar han onormal? Vad skall jag gora? Oj vojj.

lördag 3 april 2010

Posing

Posing big time. Foto avAmy Lombard. Från fourteen-nineteen.com

formgivarcompadres

Oh.
Fixade lite med gamla bilder jag hittade. Blev så glad :) Kom att tänka på att det här är ju bara en bråkdminimakrodel av alla huippu underbar kompisar jag har där hemma. Oh lala vad glad jag blev.
Så nu sätter jag upp lite bilder på er. För jag tycker så mycket om er.
Och har hemlängtan och blir blödig.
ahjo så måst man klicka på bildern så att dom blir större.