onsdag 29 februari 2012

Jobbig dag på jobbet. Jag antar det är därför det kallas jobb. Men det var i alla fall PLUS SEKSTÅN här idag.
Nu ska ja metronisera mig hem o fantisera om att mötas av ett dukat middagsbord. OBS fantisera

tisdag 28 februari 2012

De va lite sorgsamt att säga hejdå till bakgården på Kent avenue. Här har vi ingen bakgård (eller jo men dit får vi inte gå..🇺🇸älskar USA🇺🇸! I have a backyard and it's my right to NOT use it!) här e bild på gården vi fick använda (men som alltså lukta kattpiss. Ja vet. Jag är aldrig nöjd. Om vi nu ännu klagar så kan ja berätta att ett paket cigarretter kostar tolv dollar här. Läste ni???TOLV DOLLAR!!sluta då, tänker ni. Men ja vill se om man kan sjunka ännu lägre än att man betalar 12 förnedrande dollar för ett hälsovådligt och dumförklarande tidsfördriv. Återkommer med rapport.)
Hälsningar av freddy från vårt nya hem! Vi har bott här en kvart och allt är fina fisken !

Idag var vi på avskedsrööki me freddy på vart kattpiss-stinkande bakgård. Bara ett stängsel skiljer oss från ett judiskt lågstadium. Och alla minijudar står vid stängslet och tittar på oss och skriker saker på hebreiska medan skruvlockarna fladdrar och dom små platta hattarna skumpar hit och dit. Dom är så fascinerade av freddy. Det bli värsta folkanstormningen bara freddy visar svansändan. Sen försöker dom mata sin kosherskolluncg till honom och jag hojtar stop it kids don't feed him men dom bara skrattar och bli ännu ivrigare och det hebreiska tjattret bara ökar i volym. Jag försökte fånga dom på bild men det blev inge bra, ja var rädd att få en stämning för att ha filmat någons barn utan lov. Inte värt att bli utslängd ur landet för att ni ska få en kul bild. Så ni får en semikul istället. Det konstiga svarta i fjärran är alltså små uppspelta judar.

måndag 27 februari 2012

Imorgon gott folk, flyttar tattarlasset till ny adress. Consuleya street närmare bestämt. Uttalas (kån-sii-lia)
vår "kära" granne var så "vänlig" och satte våra kläder i torktumlaren (a.k.a krymparen/passformsförstöraren/nopp-framkallaren) nere i tvättstugan.

Saldo: ett par för tajta träningsbyxor samt två tröjor åt helvete.

"Tusen tack".

tisdag 21 februari 2012

Mera HUNDOkej så den här helgen var det rajtan tajtan och Loft Party och söndagsflipper men inget slår att gå till parken med Freddy en tisdag morgon kl. 08:00.
I yyyesssaaa får man nämligenlåta sin hund springa okopplad från klockan nie på kvällen till klockan 9 på morgonen. Och det är VÄRSTA hundfesten i Fort Greene parken när de e leash-less hour! Helt galet! Så var det dessutom helt ypperligt väder och alla var på strålande humör!

Det var mera hundar än det ser ut som..

Enivej. Freddy träffa en liten kompis, Paco. Paco var en chihuahua trodde ägarinnan, tills hon fick se Freddy. Och vi konstaterade att Paco var en intressant blandning. BLASPHEMY säger jag (men inte så hon hörde). Jag sa bara eeeh, he's so cute (HE IS AN ABNORMALITY!!!).

Det är inte mannen på bilden som äger Paco.

Myket bra start på dagen enivej. SNart skall jag på jobb och lära mig allt om textildesignerns intimaste businesshemligheter.

söndag 19 februari 2012


And it has been created! Åland Island Iced Tea.

KFCPAPPA this one's for you!

lördag 18 februari 2012

white baby


Är det bara jag eller är inte Beyonces och Jay-z's baby överraskande...eh...ljus?


BROOKLYN WE GO HARD!
(jävligt äcklig öl, men den ser cool ut).

fredag 17 februari 2012

HAIHAI!
Inget nytt på NYC fronten. Jobb och lagar mat och går ut med hund. Ni vet. MEN I NEW YORK (!!!)
ROligast hittilst, tjock gubbe som såg ut som Stevie Wonders XXXXL-sized bror körandes i permobil medan han popittaar IF YOU DON'T KNOW ME BY NOOOOOOOOOOW för FULLT ur en handradio. Ja han hade solglasögon på sig. Nej det var inte soligt.
LOL.

måndag 13 februari 2012

MMMM finns inget bättre än Äkta Genmanipulerade Amerikanska Äpplen, jag menar Jordgubbar.

GOOD NEWS!Hurra!
Glädjens dag!
Eller först lite sorgens dag. Min iPhone bråkar. Naturligtvis. Har nog aldrig köpt någon teknikpryl som skulle fungera problemfritt genast från början (utom min iMac <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3pusipusimusimuss).

Men nu, glädjens dag! Har hittat en lägenhet. I williamsburg. För resten av tiden. Oh joy! Den är stor och fin och ljus och i ett town house på en gata jag inte kommer ihåg hur man uttalar namnet på. 10 minuter från Manhattan me the L train! Nära Bedford! Tre närliggande hundparker (3!).
Så Bienvenidos bara.


Någon har fixat ett mysigt litet shrine på sin front yard. Så kreativt!

VARNING hundbilder.

Här kommer en liten hälsning från Fredisan till alla hundmostrar där hemma! Han saknar er mycket men har det nog väldigt bra här. Han hittar mycket skräp och matrester att smaska på på trottoaren och han har redan hunnit skrämma en försäljare i teknikbutiken, en judisk gubbe och en manlig T-Mobilestore clerk.
Kom snart och hälsa på!Åhå!
Det har hänt lite saker men jag har inte hunnit blogga för gårdagen gick åt att ligga i sängen och titta på Jersey Shore, under tiden rikligt med Doritos och annan slaskföda intogs.


På lördagen gick vi på något underUNDERgroundevent I Bushwick som handlade om videokonst och det var konstigt och elektroniskt och ALLDELES UNDERBART. Vinet var gratis och det strök runt en svart katt. Mycket oljud och MASSOR med pretentiöst folk. Hoho. Men så träffade vi också trevliga Ian som såg ut som Harry Potter och studerar Litteraturvetenskap vid Columbia.

Med oss hade vi någon kompis kompis(?) som hette Brett och var socialt handikappad. Och sånt är ju alltid roligt.
Dessutom gillade han lammkorven jag fixade till middag så pluspoängen där också +++!


Brett, Lammkorvsivrare och specialist på awkvard silences.

Dom kallar det för konst.

Så det var min lördag! Kom hem vid fyrasnåret och kröp nöjd och glad till sängs. Kom till och med ihåg att tvätta bort sminket(!)

söndag 12 februari 2012

ost och vinkväll ala Kent Avenue featuring mig själv. MMM. Pratade just med bästis. Det var roligt och allt kändes normalt i en sekund. Tills man kom ihåg att allt är annorlunda. Saknar alla hemma SåIniNorden.

lördag 11 februari 2012


HA EN ROLIG LÖRDAG NI DÄR SOMEWHERE OVER THE RAINBOW!


Idag på gymmet var det dags för mag-programmet. Men sen kom jag på att jag glömt raka mina armhålor och serien inkluderade flera övningar som kräver att jag sträcker upp armarna och således avslöjar mina neanderthalar-armpits. Alltså körde jag benprogrammet istället.
Kreativa lösningar sen 1987!

jåbbet

tänkte visa lite bilder från jåppet. Såhär ser det ut (ungefär); när man kommer in finns en liten butiksavdelning med produkter där man kan KÖPAKÖPAKÖPA. Vid planerings/ritbordet ser ni Nerissa som sitter och jobbar med postningar. Men vid det bordet gör man ALLT. Stryker, trycker, klipper o.s.v. Nerissa är förresten från Australien och sjunger i ett band. Och hon hjälper mig med allt när jag inte fattar och håller reda på att jag håller reda på. Och ibland håller jag lite reda på henne. Funkar fint!

Här är alltså lite av butikken. Det är inrett med fina gamla saker och lite snyggt slitna möbler och Lotta kallar stället för sin urban barn. Barn as in ladugård. Inte unge. Jag antar att vi är hennes kreatur.

Lite mera butiiik. Fin tejp man kan göra lite minivimplar av teksempel.

Världens finaste ringklocka. Har inte vågat plinga i den ännu. But any day now.
Sen får man äta lunch ibland om man hinner. Och jag måste alltid läsa medan jag äter, ifall jag äter själv. Annars smakar maten inte lika gott. Och kombucha dricka e förresten så jäfla gott. Mmmmmmhmhmhmhmhmhmh. Och Gabriel Garcia Marquez är toppen, som vanligt.


fredag 10 februari 2012

frukost


Nu skall jag på jobb. Jag vet. Jag börjar klockan 1! ETT!!!111!!!1 LYX!
Först ska ni få se på frukosten. Man måste äta bra så att man orkar. Ellerhurdenuvar.
Alltså, USA är ganska knäppt.
Man får typ inte göra nåt här. Inte ha hund på uteserveringen, inte åka med hunden i metron utan korg/väska, inte låta hunden springa lös i parken under vissa tider på dygnet, inte tillåtet att gå med hund (i koppel ens) i vissa delar av parken, inte röka i parken, inte röka på uteserveringen, inte dricka alkohol in public (inte ens öl i en papperspåse), inte ta foton i metron, inte tuta i onödan (350 dollar böter), inte bara "stå och hänga" (no loitering) o.s.v. Och så finns det konstiga uppmaningar, typ i rulltrappan i metron står det på en ljusskylt att Vuxna MÅSTE åka med handen på räcket och hålla blicken framåt, medan barn absolut INTE får ha handen på räcket utan skall stå och hålla en vuxen i handen. HohoHOho. Och så har vi alla kaffemuggar med "hot content", epic! I barerna finns skyltar med "alkoholintag under graviditet kan orsaka fosterskador".
Och massa annat som jag inte orkar skriva nu.
Men tossigt e de.

mat och mat och matDag två av internship avklarat och jag kom 2 timmar FÖR TIDIGT! (!!). Så pysslade jag lite i butiken, klippte upp tyg och försökte screenprinta lite grejer men det ville inte idag.
Sen fick jag träffa den andra internen, Yohei eller Yohey Eller hur det nu skrivs (man säger jåu-heii).

Det blev sushi till middag och jag väntar på ett fedex ska komma fedexandes med min iphone. Hallå hopihopi!

Igår beställde jag också mat på nätet. SJUKT BRA! Man bara klickar på allt man vill ha och så kör dom hem det till en. Färska organiska blåbär och lax och surdegsbröd och whatnot hamnade i min inköpskorg! Och läsk. Och VIN! Tjoho nu ska vi ha matkalas här!

MMmHMhnmmmm zuzhi e zå himla zmazkigt!


WHAZAAAA


torsdag 9 februari 2012

Idag har jag varit utomhus i sammanlagt en kvart. Resten av tiden har jag legat i sängen. Beställde hem Domino's pizza. It ROCKS att ha krapula i USA!!!11!!!11!11<3<3<3<3<3<3<3<3
OH AH!
Första arbetsdagen är avklarad. Bra gick det och det är en helt awesome work/shop space.
Efter jobbet var det ut för drinks med lite interwebzkompisar. IRL alltså. De blev förgrymmat med shots. Har nog aldrig pratat med så grav skottisk accent. Hehe.

Höjdpunkten var när vi klev ur taxin framför dörren hemma. Jag började gå i fel riktining. Kom hem tio minuter senare och skrek "VARFÖR BARA LÄMNA DU MIG???VART FAN GICK DU"? HhahHAhaHAHashAHHAHAHASFJSHAJKFJSHJFSAHJHFSA. Ibland är mitt lokalsinne dåligt. Och ibland är det uselt. Men alltså hallå.

måndag 6 februari 2012

igår tassade vi på i Prospect Park. En stor jävla park och Brooklyns motsvarighet till Manhattans Central Park.
Vi släppte lös Freddy (fast man bara får ha hundar lösa mellan 6 P.M och 9 A.M, Illlleeegaaaal *buzig*). Han sprang som en stucken gris och sen var han också värsta sevärdheten för alla kom fram till honom och beundrade hans skönhet och vackra anlete och ojvojade sig. Han blev till och med fotograferad. Jag tror han skulle ha framtid som fotomodell. Eller jag VET.

Hursomhelst så blev vi stoppade av en lång spinkig tandlös transvestit som ville klappa Freddy på vägen hem. Freddy ryggade undan. Han visste liksom inte om det va fågel eller fisk. Och jag tyckte det var pinsamt ba "eeeh, he is shy (HE IS NOT SHY!!!)". Dumma diskriminerande hund. Man får ju skämmas.

söndag 5 februari 2012

hundväska

När vi skulle åka tunnelbana the other day så blev vi utkastade för att vi inte hade hunden i någon slags väska eller bur. Polistanten ville ge oss böter men jag turn on mina bästaste bambiögon och så lade hon undan bötesblocket.
Så vi införskaffade en rosa sak på loppis för 8 dollar. A steal. Alltså det var jag som got robbed. Den luddar inuti, luktar illa och Freddy ryms inte in dit ordentligt. Men vi tråtar nu bara och hoppas att han int ska spazz out under resan. Funkar eeehh.. sådär.


Men den är i alla fall rosa!<3<3<3<3

lördag 4 februari 2012

sverige under bronI förrgår va vi på Sweden under the bridge, som ordnades av svenska ambassaden. Borde ju ha kunnat förutspå att de skulle vara smockat med svenskar där. HiPsTerS och annat löst folk med krulligt hår och mustasch och skägg och en och annan svajig blondin. Vi var bara glada att vi kom in. Fast vi var hemligt utsända spioner från Finland.

Vi stod i ett blåsigt DUMBO och köade en halvtimme, hade man vetat lösenordet skulle man ha gått och viskat det i vaktens öra och smitit förbi kön. Jag var bombsäker på att det var "KÖTTBULLAR" men jag vågade inte testa. I kön träffade vi hmmm...Noah kanske han hette, hans tyske arbetskompis Michael och en trevlig korean-kanadensare som hette Kevin. Michael tyckte att tyskland skall ta över ekonomin för Spanien och Italien och Frankrike, ja alla "fucked up countries with fucked up economies who just keep on fucking up their economy even more". Jag stod och såg ut som jag lyssnade. Sen skrattade jag lite när han undrade varför tyskar anses arroganta. Sen skrattade jag lite mera när han (helt på egen hand) kom fram till att det var för att alla är avundsjuka på Tyskland som (zhe oonli cantri int zhe...wöörld!) inte har fuck up allting och som är överlägset bästa landet (i världen!!). Hohoho.

Sen skojade han om hur han varje dag försöker gasa ihjäl sin arbetskompis Noah (han är jude) men den jäveln vägrar dö. Det kan man ju tycka var lite roligt.
Älskar när tyskar skojar om WW2.

Sen stod vi i barkön, betalade 18 dollar för en mojito och lyssnade på överförfriskade swedun som tyckte det var roligt att han kallat en kompis kompis för hora i kön. Hohohohoho.

Det spelades musik också. Klappa i händerna dansa stelt ha tajtajeans och mustasch-musik.
Alldeles ypperlig kväll!


Bandet dårå. (bildbevis att jag faktiskt var där).


fredag 3 februari 2012

Brooklyn Bound

Idag var vi och tollade på i Brooklyn. Hundstackarn fick stanna hemma för han lider av the runs. Stackars honom. Och stackars mej. Jag trodde nog inte att det första jag sku göra in the USA sku va att tömma Freddys analsäckar. Mennåjå.
Vi gick i alla fall och åt till Samurai sushi där jag tog en Bento box. Den var smask! Och till det smaskig kirinöl. Dubbelsmask. Sen gick vi lite och önskade att vi bodde på Bedford, tittade in i en industrihall full med gamla saker samt handlade godis och ett strykjärn för sammanlagt 80 dollar på Walgreens.

såhär ser det ut utanför vårt hus. Posen är dedikerad till Frida E. Miss you sistah from anotha mistah!

Man kan göra miner medan man väntar på metron.NomNomNom Bentobox


Rolig och pratsam kock som aldrig varit längre än runt huvudstråket Bedford Ave. "Ai ni bor i Clinton Hill, var är det?"Hehe.

Hittade fina stolar åt Rode och Sager. Dom ryms tyvärr inte i kappsäcken. Stolarna alltså. Sager och Rode sku nog rymmas.

Fina Torsos på loppiset.

torsdag 2 februari 2012

Bästa Emily sydde dom finaste, skönaste ögonskydden jag någonsin haft. Dom enda jag någonsin haft dessutom. Använde dom på flyget och sov som en stock. Så jag fortsätter använda dom här. När jag skall sova alltså.
Jag säger bara massproducera! Nu!wörk aut.Är nu Proud Member av Harbor Fitness Gym. Emma, Game ON!!!

En dag i Central Park (feat. Mally and Fredster)

När man har gått långa väger (d.v.s. ungeför 50 gator) så måste man ta rökpaus samt bitapåpinnepaus.

Sen träffar man kanske lite kompisar. Som man absolut inte vill leka med. Man ylar och vill bort. Int då.
Sen tugga lite mera pinne

Känns lite patriotiskt. Och bra. Patriotiskt och bra.I senträl paark åker man skridskor när det är plus sexton. Skönt.
Jag och Freddy går på manhattan SWAG SWAG SWAG!
Vi gillar manhattan, så nästa mission blir att hitta en rik amerikan som vill gifta sig med oss. Han får vårt underbara sällskap. Jag får uppehållstillstånd. WINWIN!
onsdag 1 februari 2012


nu skall jag och fredisan ut och ta över manhattan. Vi börjar me frukost på cafe orlin och sen kanske han får springa runt lite i central park. Här e plus 16 och solsken. Sug på den!
NamM, nu Huevos Rancheros nomnomnom
Måste börja med att spoila Freddy lite. Stackarn måste sitta inlåst i bur ungefär 15 timmar. Så han fick en festmiddag bestående av chicken pot pie, serverad i en ny, lyxig matskål. Sen så fick han treats och en ny leksak. Jag lyckades mycket bra med att shoppa bort mitt dåliga samvete för att ha tvångsflugit honom över atlanten.
Men han är som hemma ren. Och det bor tre galna skällande hundar i övre våningen så han är inte ensam. Och när vi går ut kan dom ha ylfest tillsammans.