lördag 31 mars 2012

jag fick världens bästa tuschpenna av någon snäll pojke när vi var ute och drack absinthdrinkar någon kväll på lower east side. Den är helt magisk och man kan rita dom smalaste linjerna någonsin med den. Så jag ligger i sängen och tecknar och har det ganska mysigt. Ute är det lite stormigt och tråkigt men det gör inget för jag lyssnar på queen, har en glad hund och pancakes on the way!
Skön lördag.
jag har fått en ny favorit. Det är 85 procent isbitar och en slurp kallt kaffe. Och så sojamjölk i det. Iced coffee. För det betalar man det dubbla som för vanligt varmt kaffe. Hihihi. Men så får man ju dricka det genom ett sugrör. Så det är värt det.

torsdag 29 mars 2012

godsaker
Igår var en regnig och stormig och tråkig dag men som tur kom chefLotta med cupcakes åt oss på kontoret! Det var chocolate sea salt och mint och citronkräm så det sprutade ut genom öronen till slut.
tisdag 27 mars 2012

veckoslut.


Herreminjee vad vi har varit igång detta veckoslut.
På torsdagen mötte jag Ian och lallade runt i Williamsburg till tidig morgon, så han fick komma och sova över (han bor på hundranåntingånde gatan på manhattan så det är lättare att bara komma till the Finnish Gasthaus på Conseleya Street och sova över på vår queensizemadrass vi skaffat för övernattande gäster (smygreklam)).
Sen på fredagen åt vi brunch på bästa cafe Orlins på Lower East side. Efter det hade vi andningspaus ochIan åkte hem. För att sedan komma cyklandes tillbaka till Brooklyn, och vi begav oss till Prospect Park. Där satt vi tills solen gått ner och låtsades att vi inte frös. Efter det smaskade vi i oss Indisk mat och begav oss efter det till vårt stammishak Glasslands, där det var DJ set med en känd DJ. Vi mötte upp några kompisar och dansade discodans och svettades. Sen fick Ian komma och sova över, igen! SÅ bra! Han skulle kunna flytta in här tycker jag.
På lördagen kändes det som det var söndag efter två dagars partajande hit och dit men icke, Hayleys födelsedag skulle firas så vi begav oss till Lowe East side och skålade och pratade och gick sedan till en mysko bar med superstarka drinkar som hette bl.a. Zombie och Jamaica Divorce. Jag tog en Zombie. Den smakade som häxblandningarna man gjorde av spriten i mammas och pappas spritskåp när man var 15. Förutom att dom här häxblandingarna kostade 16 dollar. Men lika jävla äckligt var det.
Sen snubblade vi hem och sov hela söndagen, förutom lite Domino's pizza vi tryckte i oss i något skede.
Mycket lyckat veckoslut. Imorgon är det jobb igen. Hurra!
Förresten, kolla in det här;Ian i parken.


Tappad sko del2
Någonstans i New York saknar någon med små fötter en sko.

torsdag 22 mars 2012
någonstans i Brooklyn saknar en Barbie sin sko.
så är det.
siddu barra! Nu blommar löken! Eller trädet utanför vårt fönster. Och så är det sommarvärme så man kan grilla fläsket på taket! Wunderbar!

onsdag 14 mars 2012


Idag åt vi middag på taket! Det är tropisk värme här och jag höll på svettas ihjäl i jeans och skjorta på jobbet!
jag klättrade upp med Freddy på axeln och han tyckte taket var alla tiders. Den fyllda pastan smakade på något sätt godare där uppe. Och som utsikt har man Manhattan Skyline. Inte illa!
tisdag 13 mars 2012

Hälsningar från the Trump SoHo! Jag och chef-Lotta var där på wine tasting event och sörplade spansk crianza och tempranillo tills vi blev lite skvalpiga i huvet och tyckte att allt smakade likadant. Kul att träffa vinproducenterna från Spanien och höra den prata om druvskörd och ektunnelagring på broken english!
Dessutom kunde jag ta en promenad i bara tii-sjöörten! Hur bra? Steksteksteeek!

måndag 12 mars 2012

Var en sväng till economy Candy som ligger på lower East side. Sjukt mycket godis. Och något Mjau skulle gilla, nämligen tusen olika jelly beansmaker! Sen när Mjau är här ska hon få botanisera där alldeles själv! IRL! Tänk på det Mjau!
I lördags var det gallery night i brooklyn så vi gick runt och tittade på konst i drack dricka i mån det fanns kvar, för vi var lite sent ute i vanlig ordning. Efter konstrundan gick vi hem till nate och tittade på egenlagad konst samt fnissade åt Nates exceptionella samling datorer och teknikprylar som alla vägrade funka. Lärde mig att aldrig skratta åt en pojkes teknikprylar. Man kommer lättare undan med att vanhedra hans mamma.

torsdag 8 mars 2012

Det är på riktigt vår här nu! Vindarna som blåser är inte av is och det är 14 grader fast det är molnigt. Alla är lite gladare, har mera energi.
Flugorna också, dom rör sig i små svärmar längs med trottoaren.
Plötsligt blev det lite lättare att andas.

söndag 4 mars 2012

work+shopDet var bara jag och Fredisan idag i work+shopen.
Freddy fick alla att smälta som smör. Dom bara iiih åååh aaah och så köpte dom saker för att få hänga kvar i butiken en stund extra och gulla med honom.

torsdag 1 mars 2012


hej alla ni där hemma. Jag saknar er. ALLA!
det är onsdag kväll och jag ska på keikka i brooklyn., Vilket band minns jag inte men det är inte så viktigt. Viktigast är att man GÖÖÖÖÖÖR något och AKTIVEEEERAR sig. Så det gör jag nu fast det är regnigt och förjävligt.
P.S. Älskarälskarälskar mitt nya grannskap. Alla går i Ray-bans, inga pyjamabyxor i kvartersbutiken och bara en massa macbooks på alla cafeer. HipStErParADize. Höhö. Jag får se ut hur jag vill för jag är från Finland (läs; spännande, exotisk, originell) Läs även (mindre vetande, naiv, kanske inte så bra på engelska, lite efter.)


blogaward

jag har fått en blogaward!!Jag blev jätteglad och planerade allt jag skulle köpa med prispengarna. Sen såg jag att man bara vinner äran och privilegiet att få berätta 7 saker om sig själv.
Eller int e de så bara.

1. Jag behandlar min hund som ett människobarn (oftast), men när jag pratar med andra låtsas jag som om jag är jättebra på hunduppfostran. Vet allt kan allt.

2. Mitt modersmål är sarkasm. My second language is irony.

3. När min lillasyster var liten brukade jag hoppa fram bakom hörn och skrämma henne så hon började gråta. Sen gällde det att få henne tyst innan mamma eller pappa hörde hennes tjut. *znell zyzter*

4. Jag tycker om att ge människor saker. Och göra dom glada. Jag är en people pleaser (och en levande paradox).

5. När jag är full tycker jag att Rihanna är jävligt bra.

6. Jag oroar mig över allt och planerar minsta småsak i huvet. MINSTA grej alltså. Typ om jag skall koka mitt te eller rosta mackorna först på morgonen. I vilken ordning jag skall klä på mig. Om jag skall sätta på skorna eller Freddys koppel först. Om kompisar hade mattelektion i skolan när jag hade något annat så fick jag ångest för deras skull ba "oj neeej inte matte, buhuu, HUR skall man orka??". sånt.

7. Jag tycker generellt sett inte om att gå på konsert. Människor trängs och man blir trött i fötterna och känner sig utanför när man inte vet vilken sång det är eller om man inte kan texten.

Oh vad jag verkar vara en trevlig perzon!:)