onsdag 31 mars 2010

ingen pask har

Voj nu kakikorv.
Eftersom dom har nagon bajsreligion har i hindustan sa firar vi ingen pask. Lange leve kristendomen, den ger i alla fall trevligt mycke ledigt.
Buaaah jag vill ha paskloooov. Ata paskagg och agg och memma ( na jag skoja bara). Jag vill fira minnet av jesu dod och uppstandelese (hehe..good pious christian som jag ar sa googlade jag just varfor vi firar pask). Namen pa riktigt. Ge mej lite ledigt. Nu.

namutanten

Jag har borjat ge tiggarbarnen karkki istallet for pengar. Och dom blir SKITGLADA. Liksom bara river upp pappret och SLuuuUUkar godiset. Hohohoh. Sen vinkar dom lyckligt nar man aker ivag. Det ar mycket battre an pengar, for antingen gar pengarna till nagon vuxen, och man vet aldrig vad dom gor med dom (ofta super dom upp dom eller koper droger). Eller sen sa anvander barnen sjalva pengarna till knark eller sprit eller cigaretter. Sma sma barn gor sant har, 6, 7aringar, knarkar och roker eller sniffar lim eller annat fanskap, for att stilla hungern och bli helt sekaisin i huvudet sa dom slipper tanka pa hur skit dom har det eller for att slippa vara vid medvetandet nar dom blir slagna och valdtagna och gudvetvad.

. Sa darfor undviker jag att ge dom pengar. SLanger hellre en banan eller KARKKI! Och dom blir sa glada!
Deras sma skitiga fejs lyser upp som om dom just sku ha fatt lite lyx.

Sa nu e ja the namutati of mumbai, hehe.

updejt

jahapp, nu har vi antligen fatt jobb har pa jobbet. VI ska lyfta profilen for en Club har i Mumbai. Alltsa en sandarn klubb som rika maniskor kan bli medlemmar i, dar dom umgas, sportar, ater middag, haller banketter och gar pa spa. Liksom, "alskling, skall vi ga en svang till klubben ikvall". Man blr intervjuad for att se ifall man passar in i klubben. O sen ar medlemskapet pa typ 25 ar. Och antagligen betalar man snuskiga summor med pengar.
Men dom verkar ta det ganska chill med det har. Sa det ar fortfarande halvt trakigt har.

Jag skypeade med min kara familj igar. Freddy var med. Jag blir helt gratfardig nar jag ser honom och sa pratar jag med honm pa skype, liksom "hej freddisen har e mamma, heeej, oj vad du ar duktig heeej freddisen kanner du igen mami har hejhej har du varit snall oooj sa fiin du e" o sa pussar han min lillasyster medan jag sager det for han tror antagligen att det ar hon som pratar men ibland tittar han mot skarmen och satter huvudet pa sned och verkar fatta att det ar jag. Han ar jattebusig sager mamma. Hehe. Sa jag far nagot att bita i nar jag kommer hem.

L fyller ar pa fredag och jag har ingen aning om vad faen jag skall kopa at honom. En liten apa som han kan ga runt med i koppel. En egen liten indisk betjant (for det far inte vara sa dyrt). Egentligen skulle jag vilja ge honom en rickshaw taxi, men det skulle vara svart att fa hem den till finland.

jag far nog fundera lite till.

lördag 27 mars 2010

mera piznizkort

alltsa de har lilla businesscardet snickrade jag fram for att fight the tristess har pa jobbet och L TYCKTE DET VAR SKITFULT!! I alla fall bilden hatade han. TYckte den var fjantig. Jag tyckte bilden var skitfin! Jag knappte den utanfor mitt jobb i forrgar.


fredag 26 mars 2010

han är nog fin.


anti

Tanten vi bor hos ser ut som en padda och det enda hon gor ar att ligga framfor teven med sin man och ata dagarna i anda. Gissa om jag ar avundsjuk!!
Hon vill att vi kallar hene Anti som betyder typ mummu pa hindi. Men jag och L tycker hon ar sa storande att vi kallar henne for antiCHRIST. Men inte sa att hon hor.

torsdag 25 mars 2010

bildör

nu ska jag ladda upp lite bilder från min dag. Dessa är pinfärska, tagna idag.så här ser vägen till mitt jobb ut. Ibland. gropigt och skumpigt och trångt med rickshaw.
Men det finns i alla fall fina spriteskyltar.för att inte tala om trendiga hårsalonger. Vem vill inte klippa sig här?
det finns gubbar med små små butiker som säljer små små påsar med små små kex och små små chips. Oftast är det en enda gegga för det har stått i solen. Men man kan låtsas att chipsen är nyfriterade då de är varma och dryper av fett, eftersom de börjat svettas i hettan.Nam.


Har man tur får man se söta hundvalpar. Har man ännu mer tur slipper man se dom på nära håll, då märker man inte hur smutsiga och äckliga dom är. Och ouppfostrade.

hönor i bur ingår också i den mumbaiska faunan.ah jo, så här ser lunchen ut jag äter på Ls studio varje dag. En massa grejs i olika stålbyttor och varje dag smakar det likadant.


de va de. Nu ska jag sova lite innan L kommer hem och vi går och äter middag. Egentligen har jag ett gym 100 m bort från var jag bor men på riktigt, ORKA!
god natt.

hundgalen

Efter idag klassas jag nog som sinnessjuk bland mina medarbetare. Igår såg jag världens sötaste yorkie ute och gå här helt brevid mitt hem. Den Var Så SÖT! och jag blir världens fjimppelifjomppigaste människa när jag ser en söt hund. Speciellt nu när min Freddy saknad är så stor.
Gubben som var ute och gick med yorkien var dock inte så pratsam. Så jag fick inte veta var dom bodde.

Idag var jag på en on site visit med en typ från jobbet. Min designbyrå håller på att renovera och decorate en våning här i Samartha Aangan. Våningen är på 24:e våningen och i vinge 2 (jag bor i vinge 3)
När vi var färdiga med tittandet bestämde jag mig för att fråga vakterna ifall det bor någon med en liten voffsing där (en vild chansning). Dom började klia sig i huvudet och min arbetskompis fick vara tolk medan hon tittade på mig som om jag var dum i huvvet eftersom jag ville träffa en jävla hund. Här fick jag lära mig att valp är pillu på hindi. Så mysigt.
Enivej. Efter mycket om och men och sneda blickar på mig och en massa "are you serious? This is crazy" ringde vakterna upp till 25:e våningen och frågade ifall jag fick komma och hälsa på. Och det fick jag!
Lilla Princi och jag blev bästisar och mamman i huset blev helt förvånad för han kom och hoppade i min famn och pussade mig och ville bara leka med mig, fast han brukar BITA främlingar annars (bra att dom uppfostrar sina hundar här..). Hon satt och tittade på mig i disbelief medan jag och Princi lekte och verkade lite irriterad över att han inte ville bita mej, hehe. Men hon ville inte låta mig gå ut med honom "he won't go with you, he doesn't go with strangers". Joojoo säkert. Han sku ha följt me mig hem anytime. Tyvärr måste jag retirera ganska snabbt för konversationen var lite stel med mamman i huset, eftersom hon inte kunde engelska så bra och antagligen undrade varför i helvete en västerländsk brud med systemkameran i högsta hugg ringer på hennes dörr för att leka med hennes hund.
Weirdo. Men nu e jag i alla fall glad.
Hurra!

sonen i huset tyckte inte om Princi. Jag tror han var avundsjuk på all uppmärksamhet den fick.
Princi!


onsdag 24 mars 2010

tatyerringhar

Min kompis F tog den snyggaste tatueringen jag nagonsin sett, sma sma faglar som flyger pa hennes handled. Jag ar sjukt avundsjuk. Sa. Javla. Snyggt. Och classy.
En san harn tatuering skulle jag vilja ha:Men jag tror det ar lite for gay. Och ja, jag har sjalv snickrat ihop den har bilden. Ett bevis pa hur javla trakigt jag har det. Oj, nu kom visst uberchefen hit. Han har en sandarn turbangrej pa huvudet och later alltid arg och stressad. Alla ar radda for honom och latsas gora nagot da han kommer. Jag bara eeeh,,,wuaah. Han har inte ens halsat pa mej. Hehe.

luftballong


oj, ja glomde mina ballonger, och dom ar ju hemskt trevliga, sa tur att jag kom ihag dem, eller hur?

de har med hemlangtan..

UAAAAHUAH. Jag dor av tristess har pa jobbet. Allt jobb som jag har haft hittills har jag fixat at mig sjalv, genom bekanta eller pa forum pa natet.

Jag saknar mina kompisar. Jag vill dricka vin och fnissa i vardagsrummet. Jag vill satta pa single ladies och ha disco pa parketten. Jag vill att manniskor skall sitta i mitt kok pa barstolarna o fnittra och jag vill titta pa alla galna saker jag har upphangda pa vaggarna. O sa vill jag paja min hund och gnalla pa skolan o prata om sant som bara mina vanner forstar och skratta at insider skamt, liksom saga ett ord och sa dor alla av skratt for alla forstar precis vad jag menar.

JAg saknar att ha pa mig vad jag vill och prata om det utan att uppfattas som varldens ytligate manniska. Jag saknar att kunna ga pa gatan utan att alla stirrar och viskar och jag saknar faktiskt att frysa (pikupikuliiite) istallet for att se ut som en svettig gris med blankt fettfejs och haret slickat mot skallen hela tiden.

sa de sa.

toapapper som doftar.

Jag och L hade tydligen kopt doft-toapapper. Det luktar som rokelse. Och sa star det extra extra ultra hygienic pa k. Vad bra va?

Tyvarr ar jag lite dalig att ladda upp bilder jag vet, men det ar ratt krangligt eftersom min laptop inte kan lasa av kamerans minneskort av nagon orsak, sa ja maste forst overfora dom till Ls laptop och sedan darifran till mitt USB minne och sedan upp pa webben. Och jag far inte rora Ls laptop. HELT SANT! han blir galen och sager DU HAR EN EGEN DATOR ARGHSKJSAKL!! Och det ar inte for att han ar radd att jag skall sondra den (enbart), for jag far inte satta pa den ens nar han ar hemma och kan halla ogonen pa mej!
hihihi.

Men jag hade tankt att jag skulle kompensera for the lack of pictures med att satta upp lite design av mig. Tjoho!


Nago emo skit nar jag hade trakigt

Lite company profile grejs for kladfirman Ivy


Lite jaghartrakigtkonst.

Lite forslag pa brollopsinbjudningskort at min jobbkompis som skall gifta sig i juni. Nar hon sag dom slog hon dom och sen kom alla tjejer pa kontoret och tittade pa dom och holl pa kissa pa sig av skratt. Jag tyckte att dom var fina pa riktigt.Jah. De va de. Jag har copyright pa allt, naturligtvis. Ska man skriva sant? eller e de bara pros som skriver sant? I sana fall sa struntar vi i det.

tisdag 23 mars 2010

Bollywood!

haloj och ussakta ussakta igen for uslig uppdatering.
Som vanligt har det hant massor och ingenting. Har hander inte sa mycket nytt, men varje dag ar lite som ett aventyr anda, typ ska rickshawchaufforen lura mig, ska jag bli pakord, ska jag fa magsjuka om jag ater det har?
Men en rolig grej ja goch L gjorde pa sondagen, var att vi var med som statister pa en bollywood movie set! 13 timmars jobb och 500 rupees (typ 8 euro) fick vi for besvart. Det var helt sinnessjukt och TRAKIGT!
Jag blev pakladd i nagon illasittande svart kort klanningsak och sminkad som en javla prostituterad och en haruppsattning som gjorde att jag sag ut som en pojke.
The set som dom hade byggt upp i en studio var dock haftig. Det var en theme-bar med en stor scen formad som en elgitarr och vi skulle sitta vid diverse bord och latsas ata och klappa i handerna och ha en gay old time.
Sedan blev L forstas kompis med han som placerar ut statister i olika scener och valjer vem som skall gora vad sa vi hamna att vara "the couple" i en scen, dar vi star och vantar pa att fa ett bord HAHahaHAH! Ska bli roligt att kolla om vi syns sen nar den kommer ut. Stepmom heter den och JEPP de e en Bollywood remake pa en gammal jenkkifilm. Alla andra scener utom denna kommer att filmas i Sydney sa hej Kakhuset Alexandra och Mattias, sen ar det er tur att vara statister!
EN sak som var lite intressant var megastor dansscen med ungefar 100 dansare. Dom var ALLA kladda som ladies of the night, seriost. Jag talar rumpor som hangde ut och boobs som nastan hangde ut. Och ALLA var vit, fran ryssland, ukraina, australien och the UK. Sa da talade vi med nagon on the set att det ar en sadan har bild indiska man far av vita flickor, att vi ar losslappta, klar oss som prostituerade och halltid ar glada och up for anything. Manfa tror att det bidrar till att vita kvinnor blir harassed och att det okar osakerheten for kvinnor i indien. Hmm. Lite obekvam kande man sig ju nog dar i alla fall..
Eftersom det inte fanns tillrackligt med vasterlanningar som statister hade dom indiska tjejer dar ocksa, som dom satt HORRIBLA BLONDA PERUKER PA!! oj gud vad det sag tragiskt ut. Tjejerna gick runt och sag missnojda och trotta ut, de fick sa lite kameratid som mojligt och det paminde om nan sjuk, twisted crossdressing/prostitutionsharva. Perukerna var sa sjukt daligt gjorda. Det sag sa javla stort ut.

Bollywood var nog en once in a lifetime grej. Fy fan vad jobbigt. Som tur hade jag L dar att luta mig pa.

torsdag 18 mars 2010

äventyr!

Så idag var jag ute med dottern i huset på en lång fotografiutfärd. Vi åkte i hennes bil och hade egen driver. Hon ville ha bensarahat och att ja sku betala 200 rupees till chauffören. Vittus sossu säger jag bara. Hon är helt galen, som en teini fast hon är typ 30. Hon är sångerska/actress/fashion designer/badminton champion. Hon tycker att jag sover för mycket, istället tycker hon att jag borde banta och bli fotomodell. Det tycker hennes morsa också. HAHAHAHAHAA säger jag åt den saken.
Sen tycker hon att jag skall bli bollywoodstjärna. "alla dina drömmar kan bli sanna" maler hon på om hela tiden. Och ja, förutsatt att jag bantar då. Hon kan inte förstå att jag inte drömmer om att bli smal och bollywoodstjärna/fotomodell i Indien. Det tycker hon är puckat. Hon tycker att jag slösar min tid. Tid jag skulle kunna ägna åt att banta åt pursue mina "drömmar" om att bli fotomodell superstar.
Sen var vi till ett tempel. Hon bad för mig och för att jag skulle få styrka att orka banta så att jag blir smal och vacker, så att jag kan bli fotomodel. HhahAHAH.Jag döööör.
På jobbet är det tråkigt som utav helvete, i vanlig ording.
Nu väntar jag på att L skall komma hem så jag kan gå ut och anit-banta. Mat mat mat here I come.
Puzz alla bloggläzare.

fredag 12 mars 2010

bajs, igen

idag när jag åkte rickshaw hem från Oberoi Mall så var det en liten pojke, högst tre år gammal som satt vid sidan om vägen och BAJSADE! Mitt på ljusan dag. Och det var tydligen nån allmän kakkapaikka för det fanns en massa bajshögar runt omkring honom! Vojvoj. Och detta var inte ens i skymundan, i något hörn eller bakom ett staket, utan vid sidan av vägen på en liten betongupphöjning. Han såg faktiskt helt chill ut, som om det enda han saknade var en Kalle Ankatidning.
Nå nu kommer i alla fall lite mUmbaibilder


det är inte pojken på bilden som har bajsat på gatan. I alla fall inte när jag har sett.


riding tha rickshaw.


åhå.lite trafik.

hello ma'm you want to buy flowers veri pritti good quality buybuybuy.


chilla på gatan.


bazar craze

kejsarens nya kläder

Jahapp! Hej på er alla! Idag var jag en stygg flicka och skolkade från jobbet Nämen seriöst, igår klockan typ 01:00 gick en propp här hemma så elektriciteten försvann, ingen fläkt, inga lampor. Det var ungefär 45 grader varmt i vårt sovrum. Schööönt. På morgonen var jag trött utav bara helvete och helt förstörd efter att ha måsta sova i en ångbastu (dessutom blir lukten av avföring och urin som kommer utifrån helt överväldigande då luften inte cirkulerar över huvudtaget), så vi åkte till sjukhuset jag och L för att kolla upp mina mosquito bites. Jag fick antihistaminer utskrivna, troligtvis är det bara en allergisk reaktion. skönt att ha det fixat.

Efter det var L en duktig pojke och åkte på jobb medan jag, bortskämd och lat liten snorunge som jag är, åkte till OBEROI MALL jippikajjee. Där åt jag igen subway (det har tydligen blivit min mall tradition) och gick i butiker.
Jag hittade indiska Elle med lady GAGA på omslaget, måste ha.
Sen shoppade jag förstås helt mämningslöst under devisen "det är så billigt i Indien" men då bara pissar jag mig själv i ögat eftersom det på mallarna är ungefär lika dyrt som i vilken europeisk butik som helst. JAJA jag tröstar mig med att jag bara är i Indien.....ibland......och att jag kan använda allt på sommaren i Finland! seli seli.
Okej så nu kommer bilder på allt jag handlat (i klädväg alltså..). Visa int åt mamma, hon sku vrida nacken av mig.


Jeez. Här har vi då en helt vanlig kurta. Bra att ha. Casual värre. Ursäkta sen att jag ser helt sprängd ut på alla bilder men det är liksom så man ser ut efter en dag med smuts svett och damm, avgaser bajslukt, skumpiga rickshawturer 35 grader och annat jävligt.
Den här klänningen och kurtan som är under den (med ruffles på sidorna och guldprickar) kommer från mitt nya favoritmärke Ritu Kumar. jävvligt fina kläder. tyvärr är det dyrt. Men dom här var på rea! Great success!
ohhohohohoho så köpte vi denna lilla läckerbit antagligen till fittigt överpris eftersom den kom från ett australiensiskt märke, new look. Men tjoho vad fin. Halsbandet kom från ett indiskt märke som heter Kazo. Fin min Malin. Zexxyh.Toppen också från new look. Det ser ut som spyor på bilden men den är ganska rolig när man ser den live. Guldtrådar och konstig färgkombinationer och hejsan svejsan. Nenne kommer att tycka att den är asful :) Byxorna är från indiska Biba, alla går med såna under sina långa kurtan men jag tycker att jag ser ut som en gräshoppa i dom och det är ju alltid kul, så dom måste jag naturligtvis ha. ja, nu har jag biktat mina synder. Känns mycket bättre. Snälla säg nu någon att det var vettiga inköp. Att jag har fixat en ny sommargarderob. SKitbra?? Va?? Någon?!?!

torsdag 11 mars 2010

smatt o gott

sa, har pa offiset har jag haft tid att fundera lite pa business kort. har ar nagra forslag. vilket ar bast? det ar BILLIGT att lata gora sina egna business card har i indien. Typ 8 euro for 150 styckern eller natt sant.. klicka pa bilden sa blir den storre.


mumbai report.

ja, just det. jag har inte berattat vad allt jag har gjort har annu.

Forra eckoslutet var chiiill, vi rymde tidigt fran jobbet, L och jag och akte ivag till Juhu beach. Det var jattefint, men man kan tyvarr inte simma i havet, det ar sa fororenat. Dit hamnar alla farliga kemikalier, bajs, kiss, spyor, sopor, matrester, och rester av allt annat ni bara kan tanka er. Sa ja, uj. Men det ar en fin strand att ga pa. Barnen spelar cricket och det sitter pojkar och flickor i varje horn och pussas. Det var hemskt trevligt, anda tills vi kom till ett stalle var det borjade lukta bajs. Da sag vi att det fanns en bajsrand pa stranden, liksom dit vattnet spolat upp all kakka. Och vi var barfota. Och jag fick typ kraakattack och hyperventilerade och halvskrek vi vander om, NU! Ujj. Sa dom skoter bara om en del av stranden, plockar upp skrap o sant.
Sen ar det en massa betjanter som ar ute och gar med stora hundar och dom bara bajsar dar i sanden, det ser ut som en massa hastbajs overallt. Bajs ar sa ackligt. Ujujuj.

Pa sondagen, som ar enda lediga dagen, vaknade vi sent och akte till the Marriott hotel i Juhu for att ata deras sunday brunch. Det. Var. Helt. Otroligt. Jag har aldrig sett nagot liknande. Kockar som stod och lagade pizza, scrambled eggs och bacon, asiatiska wokkar, seafood, allt pa bestallning for att man skulle fa det sa fresh som mojligt. Samt 20 olika sorters indiska curryn och grytor, 10 olika brodsorter, ett helt bord fullt med palagg och sallad, en massa olika indiska frukostgrejer, efterratsbord med 20 sorters kakor och bakelser, chokopudding, frukt, stora ror fyllda med olika godissorter 8 sorters glass, chokladkaka, mascarpone kram, jordgubbs- och vanlig gradde. Alltsa det har var en liten del av all mat som fanns. Sjukt masa mat Man kunde inte ens smaka pa halften. Jag gick runt och tittade pa all mat i en kvart innan jag borjade ta. Det ar ett femstjarnigt hotell och man kan spot en massa stjarnor dar. Synd bara att jag inte vet nagot om indiska stjarnor overhuvudtaget. Enivej, jag tog en kokis och L en ice tea och dom kostade 9 dollar styck. Sa vad hela kalaset kostade vill jag inte ens tanka pa. Men det var som att komma in i en Willy Wonka varld, och helt totalt vart det!

Sedan akte vi till Bandra och shoppade lite tidningar. Indiska vogue kostar 100 rupees, vilket ar 1,60 euro!! hoHOHoho! O den ar bra! Jag kopte en Kurta (alltsa en indisk tunika). Nar jag kom till jobbet med den pa mandag borjade alla ropa oooohhh, she is wearing Indian ooohooho hahaahohoaheihaehrh. Nice. Hihihihihihi.
Dom har lite konstig sense of humor har.
okej sa igar var en loost skon dag.
Jag stack fran jobbet klockan 13, det ar da var lunch borjar, men jag madde kind of konstigt sa jag bestamde mig for att aka till en shopping mall istallet. Heh.

Sa jag akte dit, tog typ en halv timme pa grund av lojlig trafik. Men det var en javvligt bra mall och jag hittade en massa bra grejer. Ska lagga upp de pa bloggen sen. Och pa mallen fick jag en ahh sa god, vasterlandsk subway smorgas. Mums. och milkshake till efterratt.
Sen kom j ag tillbaka till jobbet, bara en och en halv timme forsenad, med en massa shoppingkassar. Ups. Da kom en co-worker o sa att hon var pa vag till en on site visit, som RaKaDE vara i samma komplex dar jag bor. Sa vi hoppade i en rickshaw och stack dit, kollade in siten (som var helt halvfardig) och sen kunde jag ga hem och sova. skoooon dag.

Det ar sa javla haftigt, har i Indien custom make man alla mobler! Liksom kunden far titta pa referensbilder som inredaren har i sin dator, sedan peka ut vad han/hon gillar och sa visar man bilden till en snickare och han bygger den! Jag sa att i Finland koper vi bara allt fran Ikea och da blev dom helt woooaaw, Ikea, de e sa dyrt och sa bra kvalitet, det har vi inte rad med har. Haha.

Nu pa lordag kommer min syster till Mumbai fran Goa och stannar tills mandag. Det ska bli sa kuuul. Mumbai har borjat kannas som hemma, jag gar pa jobb varje dag, har rutiner och far bekanta pa besok :) hehe. Sa nu e de bara for alla er andra dar i Finland att borja komma pa besok! Forresten, L vill att vi skall spela paintball med min syster, han bara "tank va siistii, spela indisk paintball i mumbai!!"..jag ar inte sa inspirerad.
na, jqag har inga bilder annu att ladda upp fran indien sa ni far lite farska bilder pa freddy istallet. Han lever och mar bra, har jag hort:)

onsdag 10 mars 2010

en dag i mumbai.

Jag vaknar runt 8, stiger upp och gor mej fardig. Sen ar det ut och pa rickshawjakt. Det kostar typ 80 cent att ta en rickshaw till jobbet fran dar vi bor.
Jag har inga problem med att fa en rickshaw, men L brukar ha lite svart, dom vill inte kora honom for det ar sa kort vag, sa det ar inte speciellt lonsamt. Sa man har fordel av att vara tjej. Forresten jobbar vi bara 5 minuters promenadvag ifran varandra sa vi ater lunch tillsammans pa hans jobb. Tank vilket sammantraffande att vi i en stad med 19 miljoner manniskor och enorm yta rakade hitta jobb som ar 5 minuter ifran varandra.

Pa jobbet brukar dom ata frukost tillsammans, men jag brukar smita fran det for dom koper sin konstiga mat fran stand pa gatan och det ar inte kanske det mest hygieniska. Men jag har nog smakat och jag lever fortfarande. Dom gillar att ata en tjock liten plattaktig sak, gjord av nagot som smakar couscous och som har notter, kryddor och nagot annat i sig. Detta haller dom en kokosnotssas pa och ater med sked. Helt ok.

Pa jobbet ar det ganska chill, ingen verkar riktigt veta vad dom skall gora med mig. Jag forsoker ova mig pa mina software skills och sant. Men om nagon dag skall jag fa fara med en som jobbar har till en on site visit, vi skall aka och kolla in ett utrymme hon inreder. Mitt foretag haller faktiskt pa att inreda en lagenhet i komplexet dar jag bor! pa 27:e vaningen. Igen, helt underligt sammantraffande...

Sen nar jag har svettats igenom min arbetsdag skumpar jag hem i en rickshaw igen. Trafiken har ar helt sinnessjuk. Ingen foljer nago regler och man haller hela tiden pa att kora pa nagon eller krocka. Jag var helt livradd i borjan. Nu har jag vant mig. En lite jobbig grej i borjan var att rickshawforarna inte sjalva heller vet vart man ska, det ar inte som i finland att man sager en adress o sa kor dom en dit. Ibland finns inga adresser, (det fungerar med "landmarks" har, t.ex. nagot ligger, till vanster om courtyard restaurant, eller oppsite infiniti mall, right off blablabla road"), sa man maste hela tiden halla koll pa hur dom kor. Ibland lurar dom en o kor omvagar. O ibland tar dom konstiga vagar sa man inte vet var man ar. Och inte vet dom sjalva heller..

Nar jag kommer hem STUPA rjag i sang. Fy faaen vad man ar trott. Sen kommer L hem typ 21 tiden. Han jobbar sinnessjuka 10,11,12timmars dagar. Galet. Sa gar vi ut och ater. Men igar bestallde vi hem (det ar ofta gratis och jattebekvamt). Vi at domino's pizza igar. Lite fuskigt att ata pizza nar man ar i indien kanske. Men vi var bada helt slut och orkade inte ga ut och leta efter en restaurang. Och hej, dessutom fick man en chocolate lava cake gratis kaupan paalle. Najs.
Vi sag pa film ocksa. Indiana Jones. Minns inte vilken men den sog. Jag hatar Harrison Ford. Och dendar lilla kinsepojken han har med sig?!javla irriterande liten snorunge.

Ja just det sen kund wejag inte somna for jag har fatt psykopatiskt stora myggbet pa mina ben och vrister och dom kliar helt sjukt. Jag tror jag maste ga till en lakare med dom for det ar helt onormalt. Hoppas jag inte fatt malaria.

skall satta upp lite mera bilder sen nar jag kommit hem.
peace out.

mumbai, del 2

Ouukkej.
Sa mumbai. Var ska man riktigt borja?

Allt ar annorlund. Allt luktar sa starkt, det ar hett och smutsigt. Nar jag kommer hem pa kvallen sa kanns det som om jag har grus i mina ogon. Det ar sa mycket smutsigt och avgaser som flyger runt.

Nar jag gar pa gatan sa stirrar alla. STIRRAR. alltsa glor, vander sig om och glor, ropar till sina kompisar att TITTATITTATITTA! Det ar ju lite humor, men ocksa jobbigt. Nar jag och L gick pa Juhu beach haromdagen sa stannade barn och pekade pa honom och skrattade. Alla ville halsa, "hello sir, how are you doing?". hahaha.

Vi bor i ett fint omrade som heter Oshiwara. Det finns pool och fitnesscenter och vakter som vaktar stallet 24/7. Det ar helt ett megakomplex och dar bor sakert 2000 manniskor.

med blatt ar det inringat var vi bor.

vart rum


utsikt

pool

tisdag 9 mars 2010

fran kronoby till mumbai

Oho. Sa paminde min van F mig om att jag inte uppdaterat pa en stund. Sa jag tankte borja idag.

Det har hant lite grejer. Jag kom hem fran osterbotten, packade om och stack till Mumbai. Tack forresten Nina som tog hand om mig o lat mig bo i hennes WunDerbara hem! De va siitkyyl.

Min connection ti Mumbai fran Abo var javvligt jobbig. Jag kande mig som en overkord struts nar jag antlige nvar framme.
Jag startade med en buss som for 03:00 fran abo till h:fors vanda och sen akte flyget 06:30. Jag mellanlandade i Amsterdam och sen vidare till Mumbai.
Mumbai ar galet. Det ar ett javla kaos och man mast slass for att ta sig fram. Tavla mot alla, smita fore, armbaga sig fram. Det ar ganska jobbigt. Nar jag kommer hem fran jobbet pa kvallen ar jag helt slut och sover i tre timmar, som ett mumintroll i vinterdvala.

Jag jobbar pa en designbyra, som gor mycket inredningsplanering och planerar utstallningsomraden och "stalls" till olika foretag till massor. Sen har dom en grafisk avdelningen som gor all grafisk planering till allt. Senast har dom inrett Tommy Hillfigers kontor i Bandra. Dom anvander program jag inte kan anvanda men det ser javligt siistii ut. Jag har inte annu fatt nagra uppgifter sa ja sitter mest o chillar...e pa nettin o forsoker se ut som om ja gor nagot vettigt. Vilket ar ganska svart.

Men de har va en update 1. snart kommer del 2.
guds karlek o allt sant.